32--80 Збірник детективів про Ніка Картера [Ник Картер] (fb2) читать постранично

- 32--80 Збірник детективів про Ніка Картера 3.86 Мб, 1137с. скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - Ник Картер

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Картер Ник
32--80 Збірник детективів про Ніка Картера




Картер Нік


32--80 Збірник детективів про Ніка Картера




.




32. Операція «Місячна ракета» http://flibusta.is/b/607240/read

Operation Moon Rocket

54. Червоне повстання http://flibusta.is/b/682218/read

The Red Rebellion

57. Вбивці розуму http://flibusta.is/b/682553/read

The Mind Killers

58. Годинник смерті http://flibusta.is/b/682863/read

Time Clock of Death

71. Мета: Острів Судного дня http://flibusta.is/b/684362/read

Target: Doomsday Island

72. Ніч Месника http://flibusta.is/b/684617/read

Night of the Avenger

76. Диявольська дюжина http://flibusta.is/b/685070/read

The Devil's Dozen

79. Година вовка http://flibusta.is/b/685950/read

Hour of the Wolf

80. Наш агент у Римі зник http://flibusta.is/b/687063/read

Наш Agent in Rome is Missing




Картер Нік



Операція "Місячна ракета"





Нік Картер



Операція "Місячна ракета".



перевів Лев Шкловський на згадку про загиблого сина Антона.



назва оригіналу: Operation Moon Rocket



Присвячується людям секретних служб Сполучених Штатів Америки.



Перша глава



О 6:10 ранку 16 травня розпочався останній зворотний відлік.



Керівники польотів напружено сиділи перед своїми пультами управління у Х'юстоні, штат Техас, та на мисі Кеннеді, штат Флорида. Землю оточував флот стежать кораблів, мережу радіоантен далекого космосу і кілька супутників зв'язку. Світове телебачення почалося о 7:00 ранку за східним часом, і ті, хто рано встав, щоб стати свідками події, почули, як керівник польоту в Центрі управління польотами в Х'юстоні оголосив: «Все зелене і вперед».



За вісім місяців раніше космічний корабель «Аполлон» пройшов випробування на орбіті. Півроку тому місячний десантний корабель пройшов космічні випробування. Через два місяці після цього величезна ракета Сатурн 5 дебютувала у безпілотному польоті. Тепер три секції місячного корабля були з'єднані і були готові до своєї першої пілотованої орбіти - завершального випробування перед фактичним польотом на Місяць.



Троє астронавтів розпочали свій день з швидкого медичного огляду, за яким відбувся звичайний сніданок зі стейків та яєць. Потім вони проїхали на джипі через сумну косу з піску і чагарника під назвою Острів Меррітта, повз артефактів більш ранньої космічної ери - стартових майданчиків Меркурія і Близнюків - і повз апельсиновий гай, який якимось чином вцілів до масивного бетонного майданчика розміром .



Головним пілотом майбутнього польоту був підполковник Норвуд «Вуді» Ліскомб, сивий та небагатослівний чоловік років сорока, тверезий та серйозний ветеран програм «Меркурій» та «Близнюки». Він покосився на серпанок, що навис над майданчиком для запуску, коли троє чоловіків йшли від джипа до кімнати для підготовки. "Чудово", - сказав він своїм повільним техаським протяжним голосом. "Це допоможе захистити наші очі від потрапляння сонячних променів під час зльоту".



Його товариші по команді кивнули. Підполковник Тед Грін, також ветеран Близнюків, витяг барвисту червону бандану і витер лоба. «Мабуть, уже дев'яності роки», - сказав він. "Якщо стане ще спекотніше, вони можуть просто поливати нас оливковою олією".



Командор ВМФ Дуг Альберс нервово засміявся. По-хлопчаче серйозний, у свої тридцять два він був наймолодшим членом команди, єдиним, хто ще не побував у космосі.



У кімнаті для підготовки астронавти прослухали фінальний брифінг місії, потім одягли скафандри.



На стартовому комплексі екіпаж пускового майданчика розпочав заправку ракети «Сатурн-5». Через високу температуру паливо та окислювачі довелося охолодити до температур нижче, ніж зазвичай, і операція була виконана із запізненням на дванадцять хвилин.



Над ними, нагорі п'ятдесятип'ятиповерхового портального ліфта, команда техніків компанії Connelly Aviation із п'яти осіб щойно провела останню перевірку тридцятитонної капсули «Аполлон». Компанія Connelly із Сакраменто була головним підрядником НАСА за проектом вартістю 23 мільярди доларів, а вісім відсотків персоналу місячного порту Кеннеді були співробітниками каліфорнійської аерокосмічної фірми.



Начальник порталу Пет Хаммер, великий чоловік із квадратним обличчям у білому комбінезоні, білій бейсболці та шестикутних поляроїдах без рамки, зупинився, коли він та його команда перетнули подіум, що відокремлює капсулу «Аполлон» від службової вежі. "Ви, хлопці, йдіть вперед", - крикнув він. «Я збираюся востаннє озирнутися».



Один з екіпажу повернувся і похитав головою. "Я провів з тобою п'ятдесят запусків, Пет, - кричав він, - але я ніколи не бачив, щоб ти нервував до цього".



"Не можна бути занадто обережним", - сказав Хаммер, забираючись назад у капсулу.



Він оглянув салон, зорієнтувавшись у лабіринті приладів, циферблатів, перемикачів, вогнів та тумблерів. Потім, побачивши те, що він хотів, він швидко рушив праворуч, упав навколішки і прослизнув під кушетки астронавтів до пучка проводів, що проходив під дверима сховища.



Він зняв поляроїди, дістав з кишені на шкіру шкіряний чохол, відкрив його і надів прості окуляри без