Серія "Наукова фантастика" видавництва "Веселка" [Веселка] (fb2) читать постранично

- Серія "Наукова фантастика" видавництва "Веселка" (и.с. Наукова фантастика) 772 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - Веселка

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]




1965

Дніпров А. Суема

http://lib.rus.ec/b/167953/read



Хто вона, таємнича Суема, яких незвичайних пригод зазнали герої цього та ряду інших оповідань, про це, друзі, вам цікаво буде дізнатися з книжки.


* * * * *

Знак зодіака: Збірка

http://lib.rus.ec/b/172461/read



Це книжка не про надзвичайні відкриття астрономів і не про  фантастичні пригоди середньовічних звіздарів, які за рухом світил, місцем перебування сонця серед  розкиданих по небу сузір’їв пророкували майбутнє людини. В ній мова йде переважно про нашого  сучасника і про того мандрівця в завтрашній день, якому судилося далі розкривати таємниці природи  — непізнане й загадкове ставити на службу людству, його кращим ідеалам.


* * * * *

Єфремов І. Зоряні кораблі

http://lib.rus.ec/b/159323/read



Нашу планету відвідали космічні гості?.. Багато зусиль доклали Шатров та його друг професор Давидов, аби виявити незаперечні сліди міжзоряних мандрівників. Про те, як вони здійснили свій подвиг, і розповідає ця захоплююча книжка.


* * * * *

Поліщук О. Помилка Олексія Алексеєва

http://lib.rus.ec/b/199221/read



Про грандіозний експеримент радянських учених, що створили штучну галактику, населену мікроістотами, про могутність людського розуму, здатного змінювати й перетворювати природу, йдеться в цій повісті.


* * * * *

Фрадкін Б. Полонені вогняної безодні

http://lib.rus.ec/b/200464/read



Людина заглянула допитливим оком у глибини Всесвіту, піднялася на чудових космічних кораблях у заатмосферні висоти. Але що таїться буквально під ногами кожного з нас, у надрах рідної планети? Про це вчені знають ще дуже небагато...

Радянські інженери, герої повісті, збудували фантастичний корабель – підземохід і на ньому здійснили дивовижну подорож до центра землі. Яка доля спіткала сміливців, які відкриття пощастило їм здійснити – про все це ви дізнаєтесь із повісті.


1966

Бобровников О. Повість про нещасних марсіян

http://lib.rus.ec/b/200465/read



Троє американців, доведені безробіттям до відчаю, зважились на незвичайне: вони вирішили розіграти приліт марсіянського корабля на Землю. І витівка вдалася. Хлопців сприймають за прихідців із сусідньої планети і... Тут починаються їхні пригоди.


* * * * *

Кришталеві небеса: Збірка


Збірка містить науково-фантастичні оповідання сучасних зарубіжних письменників на  антирелігійну тематику.


* * * * *

Михайлов В. Чорні Журавлі Всесвіту

http://lib.rus.ec/b/172313/read



Космічний корабель, керований автоматами, несе експедицію до планети Марс.  Несподівано він потрапляє в могутній потік проникаючого випромінювання. Настала особлива  необхідність перейти на ручне керування кораблем.

Космонавти змушені зробити посадку на одному із супутників Марса...


* * * * *

Позивні Альфи Лебедя: Збірка

http://lib.rus.ec/b/172314/read



Високо в горах загубилося озеро. Воно сховалося на дні величезної, схожої на гігантський  радіотелескоп, кам’яної чаші, оточеної з усіх боків неприступними скелями. Час від часу над  озером лунають якісь дивні звуки, що піднімаються від його гладенької, наче відполірованої  поверхні: сі-ло-на… сі-ло-на… Що це? Може, то голос мешканців іншої планети? Про цю та багато  інших таємниць ви дізнаєтесь, прочитавши збірку оповідань “Позивні Альфи Лебедя”.


1967

Альтов Г. Легенди про зоряних капітанів

http://lib.rus.ec/b/178986/read



У незвідані далі