Серія "Наукова фантастика" видавництва "Веселка" [Веселка] (fb2) читать постранично, страница - 3

- Серія "Наукова фантастика" видавництва "Веселка" (и.с. Наукова фантастика) 772 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - Веселка

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Чи може «збожеволіти» електронно-обчислювальна машина? Чи здійсненні віковічні мрії людства про перемогу над стихійними силами природи? Про це йдеться в романі «Загибель Уранії». Та авторові твору чудеса науки й техніки близького майбутнього служать лише тлом для змалювання величних і скорботних подій, що розгорнулися на далекій планеті Пірейї зоряної системи Двох Сонць. Будь-що відстояти мир, не допустити атомної війни — таке прагнення кращих людей Пірейї. В ім'я цього вони йдуть на смерть і на муки, офірують юністю й коханням.


* * * * *

Зустріч з тайфуном: Збірка

http://lib.rus.ec/b/172462/read



Далеко в океані зароджується тайфун. Спочатку це легесенький вітерець. Але щохвилини він  посилюється і нарешті перетворюється на руїнницький ураган. Коли тайфун налітає на узбережжя —  гинуть тисячі людей, падають будівлі… Чи можна боротися з цим лихом? Вчені світу віднайшли  спосіб, як керувати погодою, як знищити в зародку страшний ураган. Для цього треба… А втім, що  саме “треба”, ви дізнаєтесь, коли прочитаєте одне з оповідань збірки.

В ній розповідається про боротьбу людини із злом, про сміливі пошуки вчених.


1969

Кришталеві небеса: Збірка (перевидання)

http://lib.rus.ec/b/172457/read



Тут зібрано науково-фантастичні оповідання сучасних зарубіжних письменників на  антирелігійну тематику.


* * * * *

Михайлов В. Глибокий мінус

http://lib.rus.ec/b/203399/read


Чи хотілось би тобі зазирнути в минуле? А  в  майбутнє?  Побачити, якою була Земля тисячі, мільйони років тому, взнати, як житимуть нащадки? Отож сідай у хронокар і разом з героями оповідання «Глибокий мінус» здійсни цікаву й повчальну мандрівку в давноминулі епохи та в прийдешнє людства.

Книга   містить   також   науково-фантастичні оповідання «Чорні Журавлі Всесвіту» та «Люди і кораблі» — про  відважних  зореплавців, освоювачів Всесвіту.


* * * * *
Сафронови Ю. і С. Онуки наших онуків



* * * * *

Суслов В., Росін В. Дивовижна одіссея Феді Кудряша

http://lib.rus.ec/b/176650/read




…Віддалік на морській голубіні непорушно застигла каравела з різьбленою фігурою бога морів Нептуна До узбережжя наближається шлюпка. В ній купка людей у дивному одязі моряків XVI століття. «Мабуть, кіно знімають…» — захоплено думає піонер Федя Кудряш і поспішає назустріч шлюпці.

Проте хлопчик помилився. Він попадає на справжню каравелу, команда якої в усьому дотримується норм і звичаїв давноминулої епохи. З Федею трапляється багато різних пригод, з яких він врешті-решт виходить переможцем.


1970

Бедзик Ю. Великий день інків

http://lib.rus.ec/b/166638/read



У тропічній південно-американській країні готується повстання проти жорстокого диктаторського режиму. А тим часом радянська наукова експедиція вирушає на пошуки зниклого голландського вченого Ван-Саунгейнлера…


* * * * *

Дашкієв М. Кришталеві дороги


По-різному  складається доля героїв повісті, але всіма ними керує одне прагнення — перебудувати  й поліпшити наш світ. Автор показує, як у боротьбі — часом дуже складній і важкій —  навіть представники наймирніших, здавалося б, професій підносяться до таких висот  героїзму, що їм заздрять і космонавти.


1971

Сафронов Ю. Вогнений водоспад

http://lib.rus.ec/b/172460/read




Земна іоносфера — невичерпний океан електричної енергії, створюваної сонячною радіацією.  Радянський учений Васильєв винайшов спосіб, як скористатися нею для потреб господарства. На  пустельному острові будується грандіозна установка. Американські шпигуни хочуть розгадати секрет  споруди, але ловляться на гарячому. Такий загалом зміст одного з оповідань книжки — “Вогненний  водоспад”.


* * * * *

Руденко М. Народжений блискавкою

http://lib.rus.ec/b/158359/read