Серія "Бібліотека пригод та наукової фантастики" видавництва "Молодь" [«Молодь»] (fb2) читать постранично, страница - 3

- Серія "Бібліотека пригод та наукової фантастики" видавництва "Молодь" (и.с. Бібліотека пригод та наукової фантастики) 1.35 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - «Молодь»

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

царині сільського господарства.

Дорогою з’ясувалося, що серед навколишніх селян маєток Гальванеску користується лихою славою. Та й сам доктор, як згодом виявилося, досліджує зовсім не сільськогосподарські проблеми, а проводить злочинні експерименти над людьми.

Юлія Сахно вступає в нерівну боротьбу зі злим генієм…


1958


Бережний В. В зоряні світи

Бережний Василь Павлович український письменник і журналіст. Уже його перша науково-фантастична повість "У зоряні світи" була надрукована видавництвом «Молодь» у 1956 році тиражем у 65 тисяч екземплярів. І, починаючи з дебюту, фантаст Бережної досягає чималої популярності. І з виходом його нових книг в цьому жанрі вона не зменшується. Досить сказати, що всі його наступні книги наукової фантастики незмінно друкувалися і перевидавалися масовими тиражами. З під його пера вийшло півтора десятка науково-фантастичних повістей, а також більше півсотні оповідань, які були об`єднані в десяток збірників.

___________________


Брянцев Г. Голубий пакет

Про дії розвідки і підпілля на ворожій території під час війни розповідає повість.

___________________


Владко В. Аргонавти Всесвіту

Науково-фантастичний роман Володимира Владна розповідає про незвичайні пригоди космонавтів, які здійснили подорож на загадкову планету Венеру.

___________________


Готьє Т. Капітан Фракас

Пригодницький роман "Капітан Фракас" письменника-романтика XIX століття Теофіля Готьє розповідає про пригоди молодого збіднілого дворянина, який подорожує з трупою бродячих акторів дорогами середньовічної Франції. Закоханий романтик, щоб перемогти своїх ворогів, змушений стати одним з кращих дуелянтів Парижу.

___________________


Капіца П. У відкритому морі

Мотобаркас з чотирма чорноморцями на борту зустрівся з фашистським підводним човном. Що відбулося далі, чим закінчився двобій з підводниками, як моряки попали на дивовижний катер «Дельфін», розказується у повісті.

___________________


Криворучко Д. Вогонь ненависті

___________________



Мавр Янка. Амок

Історично-пригодницький роман з часів повстання на Яві в 1926 році.

___________________


Михайлов В. Бумеранг не повертається

Повість, найбільш популярна з всього, написаного Михайловим, стала візиткою письменника. Автор не по переповідям знав про роботу органів, але читачів приваблювало перш за все поєднання документалізму і фантазії.

___________________


Петльований В. Сліди на тротуарі

В книзі показані будні міліції, карного розшуку.

___________________


Рибаков А. Бронзовий птах

Продовження пригод нерозлучних друзів Мишка, Славки і Генки. Цього разу вони вирушають в наметовий табір, розташований у колишньому маєтку графа Карагаєва. Випадково хлопці дізнаються про клад, який старий граф заховав десь недалеко…

___________________


Романівська М. Загнуздані хмари

Науково-фантастичні повісті.

___________________


Собко В. Зоряні крила

Пригодницький роман про військових льотчиків і не тільки…

___________________


Усиченко Ю. Вулиця без світання

Похмурий середньовічний костьол в одному з міст на захлді України. Десь у його підземеллі сховано список служителів церкви, які в роки війни активно співробітничали з гестапо. Цінний документ вперто шукає іноземна розвідка. Працівники радянської держбезпеки довідуються про це…

___________________


Фальберг Г. Злочинця викривають зорі

Науково-фантастичний роман

___________________


Фідлер А.  Острів Робінзона

Герой повісті Ян Бобера пізнав гірку долю Робінзона. Після аварії на піратському кораблі, на який