Серія "Бібліотека пригод та наукової фантастики" видавництва "Молодь" [«Молодь»] (fb2) читать постранично, страница - 4

- Серія "Бібліотека пригод та наукової фантастики" видавництва "Молодь" (и.с. Бібліотека пригод та наукової фантастики) 1.35 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - «Молодь»

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

юнак попав випадково, Ян залишається без вогню, їжі та зброї…


1959


Бєляєв О. Людина, що знайшла своє обличчя

До збірки славетного російського письменника-фантаста Олександра Бєляєва ввійшли три романи: «Продавець повітря», «Людина, що знайшла своє обличчя» та «Аріель».

___________________


Бомбар Ален. Один в океані


Розповідь про першу людину, що перетнула Атлантичний океан на надувному човні, розказана нею самою.

___________________


Бузько Д. Кришталевий край

В науково-фантастичний романі молодий вчений Фріц Грубер зробив винахід — незвичний спосіб виготовлення скла, з якого можна робити не тільки посуд та шибки, але й робити машини, спруджувати будинки, чудові скляні міста, побудувати Кришталевий край…

___________________


Владко В. Сивий капiтан

Фашисти намагаються будь-що примусити молодого вченого Ернана Раміро передати їм свій винахід, але всі їхні спроби марні. Чудом уникнувши смерті, Раміро прагне помститися катам. Він будує дивовижний автомобіль «Люцифер», майже невразливий для ворогів, і починає самотужки боротися з фашистським ладом. Але всі його зусилля закінчуються трагічно, бо навіть дуже талановита і мужня людина не може перемогти в такій боротьбі, не спираючись на народні маси.

Про трагічну долю справжнього вченого в країні, де панує фашистська диктатура, розповідає науково-фантастичний роман відомого українського письменника Володимира Владка.

___________________



Касумов І., Сеїдбейлі Г. На далеких берегах

Пригодницька повість про інтернаціональний партизанський загін, що діяв під час війни на території Італії.

___________________


Сабатіні Р. Одіссея капітана Блада

Історико-пригодницький роман про життя та пригоди молодого англійського лікаря, який став піратом, щоб боротися проти несправедливості й захищати знедолених.

___________________


Фідлер А.  Оріноко

Ця книга є продовженням повісті "Острів скарбів". В ній розповідається про подальше життя Яна Бобера — незвичного білого чоловіка, що став вождем вольнолюбних індіянських племен.

___________________


Хейєрдал Тур. Аку-Аку

Серед безкраїх просторів Тихого океану лежить маленький острів, який уже сотні років привертає до себе увагу вчених усього світу. Це острів Пасхи — острів нерозкритих таємниць, захоплюючих загадок. До нашого часу збереглися там гігантські кам`яні фігури — пам`ятки невідомої нам стародавньої культури.

___________________


Чернишев Славчо. Вітряк

Пригодницька захоплююча повість з життя болгарської молоді, розповідає про юнаків, які випадково натрапили на слід контрабандистів. Хлопці вирішили викрити злочинців власними силами. Але виявляється, що вони мають справу з диверсантами, ворогами нової Болгарії. Починається боротьба не на життя, а на смерть…

___________________


Юрген А. Голубий птах

Герой повісті, Георг — син білого поселенця,— потрапляє в полон до індійців, які всиновлюють його. Голубий Птах — так назвали хлопця нові батьки — пізнає життя червоношкірих людей, про яких білі завойовники говорили тільки зневажливо...


1960


Крупкат Г. Корабель приречених

Відомий німецький письменник Гюнтер Крупкат в основу свого роману "Корабель приречених" поклав справжню подію — трагічну загибель английського корабля "Титанік". Роман створено на матеріалах, узятих з повідомлень преси та розповідей очевидців.

Про причини, які призвели до жахливої трагедії, про те, як саме загинув "Титанік", і розповідає роман "Корабель приречених".

___________________


Лукін О., Поляновський Д. Співробітник ЧК


Події цієї пригодницької повісті відбуваються на Херсонщині в роки громадянської війни.