Серія "Бібліотека пригод та наукової фантастики" видавництва "Молодь" [«Молодь»] (fb2) читать постранично

- Серія "Бібліотека пригод та наукової фантастики" видавництва "Молодь" (и.с. Бібліотека пригод та наукової фантастики) 1.35 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - «Молодь»

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Серія "БІБЛІОТЕКА ПРИГОД ТА НАУКОВОЇ ФАНТАСТИКИ" 1956–1960 р.р.



1956


Бережний В. В зоряні світи

Бережний Василь Павлович український письменник і журналіст. Уже його перша науково-фантастична повість "У зоряні світи" була надрукована видавництвом «Молодь» у 1956 році тиражем у 65 тисяч екземплярів. І, починаючи з дебюту, фантаст Бережної досягає чималої популярності. І з виходом його нових книг в цьому жанрі вона не зменшується. Досить сказати, що всі його наступні книги наукової фантастики незмінно друкувалися і перевидавалися масовими тиражами. З під його пера вийшло півтора десятка науково-фантастичних повістей, а також більше півсотні оповідань, які були об`єднані в десяток збірників.

___________________


Верн Ж. 20000 льє під водою

Книга розповідає про кругосвітну подорож в морських глибинах на унікальному підводному кораблі Наутилусі дослідника и винахідника капітана Немо та його товаришів.

___________________


Владко В. Аргонавти Всесвіту

Науково-фантастичний роман Володимира Владна розповідає про незвичайні пригоди космонавтів, які здійснили подорож на загадкову планету Венеру.

___________________


Дашкієв М. Зуби дракона

Пригодницько-фантастична повість про мужню боротьбу передових представників радянської та індійської біологічної науки з англійськими шпигунами за право володіти секретами Їжі Богів та Зубів Дракона. Так названі біокаталізатори, що дозволяють вирішити світову проблему голоду та проводити безприкладні операціїї з трансплантації органів.

___________________


Загребельний П. Марево

Окремим своїми сторінками „Марево” нагадує фрагменти художньої енциклопедії. Так докладно і в міру, із професійним знанням, вільно й просто, розповідає Павло Загребельний про багату й суперечливу історію Ірану, про його примхливу природу, про калейдоскопічно-барвисті базари Сходу, про працелюбний талановитий народ цієї країни та про його звичаї.

___________________


Єфремов І. На краю Ойкумени

Повість відправляє читача в Грецію та Єгипет XI–X ст. до н.е. і розповідає про пригоди молодого скульптора грека Пандіона.

___________________


Рибаков А. Кортик

Герої Анатолія Рибакова — звичайні московські школярі. Спостережливість і допитливість арбатських хлопців Миши, Генки и Славки не дають їм нудитися, вони надають перевагу життю насиченому та неспокійному. Загадка старого кортика захоплює хлопчаків у пригоди, повні таємничих подій та небезпек.

___________________


Смолич Ю. Прекрасні катастрофи (Господарство доктора Гальванеску. Що було потім. Ще одна прекрасна катастрофа)

Перебуваючи у справах в Німеччині, українка Юлія Сахно відряджена Берлінською академією до Румунії, щоб вивчити передовий досвід доктора Гальванеску у царині сільського господарства.

Дорогою з’ясувалося, що серед навколишніх селян маєток Гальванеску користується лихою славою. Та й сам доктор, як згодом виявилося, досліджує зовсім не сільськогосподарські проблеми, а проводить злочинні експерименти над людьми.

Юлія Сахно вступає в нерівну боротьбу зі злим генієм…

___________________


Томан М. В погоні за привидом

Книга об'єднує два шпигунських детективи.

___________________


Трублаїні М. Глибинний шлях

Ідея роману полягала в тому, що один геніальний школяр пропонує маститим вченим ідею метрополітену між Москвою і Владивостоком. Ідеєю зацікавилися… Але вороги нашої радянської країни не сплять і намагаються зірвати "стройку века".


1957


Адамов Г. Таємниця двох океанів

Роман, створений в 1939 році. Присвячений плаванню через два океани підводного човна Піонер, що направлений радянським урядом з Ленінграда до Владивостока для укріплення оборони дальньосхідних рубежів від нападу японських імперіалістів — головної агресивної сили на океані в той