Лист Папі Римському [Леон Дегрель] (fb2) читать постранично, страница - 5

- Лист Папі Римському (пер. Олексій Токар) 27 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - Леон Дегрель

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

горло, їх вішали Ваші співвітчизники. Будучи католиками, вони тим не менш не завжди були ангелами.

У моїх вухах досі звучать слова папського нунція, що розповідав мені в Брюсселі, як польські селяни розпинали жидів на воротах своїх комор. До цього він був нунцієм у Варшаві, а згодом став кардиналом Мікара.

"Ці жидівські свині!" — бувало вигукував преподобний батько з настроєм, який погано відповідав духу Священного писання. Повірте мені, ці слова були вимовлені саме так.

Чи завжди сама Церква, Святий Отець, була такою чутливою? Навіть у середині 18-го століття вона все ще продовжувала спалювати жидів з великою помпою, особливо в центрі Мадрида. І Церква спалювала їх живцем! Інквізиція теж призначалася не для овечок. Вбивства альбігойців відбувалися під егідою Святого Томаса Аквінського. Різанина у Варфоломіївську ніч доставила радість і насолоду Папі, вашому попереднику, який пізно вночі прославив цю "щасливу" подію службою "Те деум", справлену з великим ентузіазмом. Він навіть розпорядився зберегти цей жах на пам'ятній медалі! Або згадайте 30000 так званих відьом, публічно спалених у всьому християнському світі. Навіть в останньому столітті папство насильно створювало гетто в Римі.

По суті, всі ми коштуємо дуже мало, ким би ми не були: Папою або аятолою, парижанами або пруссаками, громадянами СРСР або ньюйоркцями. Нам немає чим особливо пишатися! У важкі часи всі ми були однаково люті і нещадні. Той факт, що всі ми мазані одним миром, не виправдовує нікого і ніщо, проте він зобов'язує нас не відлучати від церкви і не відпускати гріхи надто імпульсивно або "щедро".

Первісні інстинкти людини можна перемогти, лише протиставивши ненависті братство. Ненависть роззброїться самотужки, як це відбувається з усіма іншими, але тільки якщо її не будуть нескінченно підносити з усе більш гострими приправами, як у випадку з Освенцімом, з божевільних перебільшень, брехні і фальшивих "зізнань". Останні були вирвані допомогою залякувань і катувань як у радянських, так і в американських в'язницях або сфабриковані з кричущими протидії протиріччями. Теж саме відбувалося і в похмуру епоху Нюрнберга.

Можна було б сподіватися, що пірати концтабірного ексгібіціонізму і шахраї, які перетворили міф про "шість мільйонів жидів" на найприбутковіший обман століття, нарешті покладуть йому кінець.

Однак велична релігійна церемонія відбуватиметься у Вашій присутності серед підроблених декорацій на сцені Освенціма. Завдяки її пишності буде зроблена спроба за допомогою гігантського тиску з боку телебачення та преси перетворити Вас в беззастережного приймальника чеків ненависті. Ваше ім'я на вагу золота для всіх цих бандитів. Наче не достатньо було першого "Голокосту" — так всьому світу готують "Голокост номер 2". На цей раз фільм не буде коштувати тисячі мільйонів доларів, оскільки Ви, Ваше Святосте, надасте безсовісним постановникам найрозкішніших, але абсолютно безкоштовних виконавців на головні ролі!

Якими б великими не були аудиторії першого "Голокосту" та його вплив на тупиць — це була всього лише грандіозна голлівудська фальшивка, що відрізнялася рідкісною вульгарністю. Метою фільму було спустошити кишені мільйонів неосвічених глядачів. Завданий їм збиток міг бути лише тимчасовим, оскільки неможливо було довго не помічати фарсовий характер його безглуздостей. Він не витримав би добросовісного історичного аналізу.

З іншого боку, Святий Отець, Ваш власний "Голокост" буде урочисто знятий в Освенцімі. У ньому буде діяти справжній Папа у всій пишності папського облачення, помазаний творити істину. Існує реальна небезпека, що в очах християнського світу, обманутого блюзнірськими махінаторами, цей "Голокост номер 2" з Папою перед священним вівтарем стане майже божественним підтвердженням усієї пропаганди, виношувану проповідниками ненависті і лихварями. Це особливо проявиться у момент Жертвопринесення.

Ваше нагадування про війну біля польських могил у Монте-Кассіно вже насторожило багатьох віруючих. Якщо вірити повідомленням преси, то у Вас збереглися в пам'яті лише деякі уривчасті і фанатичні уявлення про неї. Ваше демонстративна поява в Освенцімі, Святий Отець, безсумнівно, розтривожить ще більше віруючих, бо, очевидно, що Вас там будуть "водити за ніс", як каже відоме прислів’я. У цьому можна не сумніватися.

Цей релігійний обряд спільної служби може сприйматися Вами як звичайний заклик до довгоочікуваного примирення людей, яке має нарешті витіснити ненависть. Однак гангстери від преси і екрану вже твердо вирішили зіштовхнути Вас з митрою і у Вашій білосніжній сутані прямо у зяючий капкан Освенціма.

"Людина людині вовк", — кажуть сектанти.

"Людина людині брат", — говорить кожен нелицемірний християнин. Всі ми брати: ув'язнений, що мучиться за колючим дротом, і виснажений солдат, який його сторожує зі своєю зброєю. Всі ми, які дожили до 1945 року, повинні прощати і повинні любити: Ви, колишній переслідуваний, що став