Зрада. ZRADA made in Ukraine [Євгенія Кононенко] (fb2) читать постранично, страница - 58

- Зрада. ZRADA made in Ukraine 342 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - Євгенія Кононенко

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

наговорив, але це порожні слова! Ти ж мені не казатимеш, ніби наша розмова пишеться на магнітофон?

- Не пишеться.

- Якщо хтось звинувачуватиме мене офіційно, я зречусь усього, що тобі говорила! Адріян мовчатиме! Він хоробрий тільки з тобою й зі мною. За ним стільки гріхів! І ти все забудеш! Хіба можна йти до суду проти матері?

- Я й не піду. Але про все вже знає Дмитро Стебелько.

Він піде. Він її чоловік. Як буде, так і буде!

- Синку! Синку! Колись і ти будеш батьком!

- Якщо я залишусь з тобою, то завжди буду тільки сином!

Т в о ї м с и н о м! Але я не зостанусь. Я звільняю місце для твого Адріяна.

- Ні! Ні! Не кидай мене, синку! І Тетяна впала синові на груди. Женик відчув, що вона горнеться до нього, як закохана жінка, а не як мати. Він відштовхнув її, підбіг до трюмо, де й досі лежали ті п’ятсот гривень, чесно зароблені нелегкою працею Дмитра Стебель ка, кинувся до виходу, і мати не змогла затримати його.

Зміст розмови Лариси Лавриненко і Євгена Мурченка у східному ресторані переповідати не варто. Точніше, якщо й варто, то лише його кінець. Лариса простягла Женикові свій мобільний телефон, хлопець подзвонив батькові, з яким познайомився сьогодні вранці, і той ще раз повторив, що чекає на сина. Поки він доїде, Зося приготує йому ванну й чисту постіль.

- Спитай, як здоров’я бабці! - підказує Лариса, якій дуже сподобалась давня винахідливість цієї свекрухи.

- Як здоров’я бабусі? - слухняно спитав хлопець.

- Я їй вже розповів про тебе… про вас…

- Про тебе… кажіть мені «ти»…

- А ти - мені… і вона дуже вилаяла мене, чому я тебе до неї не завів. Отож усе буде гаразд.

Офіціант приніс рахунок на двісті вісімдесят гривень.

Лариса простягла йому свою кредитну картку, а Женикові сказала:

- Живемо один раз!

Коли вони вийшли з ресторану, Лариса сказала Женику по дорозі до шістдесят другого автобуса:

- Купи для старої квіти, тут, у підземному переході мають продаватися. Привітаєш стару з Восьмим березня. Їй буде приємно.

Потім вона посадила хлопця на автобус. Він попросив дозволу дзвонити їй, а Лариса також взяла у Женика його новий домашній телефон.

Ну а інша, значно коротша розмова, відбулася на розі біля Маріїнського парку. Коли Тетяна зрозуміла, що Дмитро ніяк не збагне, до якого суду і на кого він має подавати, вона залишила його в повній розгубленості й побігла додому зі словами: я знала, що він блефує! Тільки лякає бідну матір!

Ніде він не був! Нічого не перевіряв! Скоро прийде додому.

Але додому Женик не прийшов. Коли він не з’явився опівночі, мати набрала телефон Вікторії, але, почувши у слухавці голос Дмитра, кинула трубку. А потім набрала телефон Адріяна Борича. І той відразу покинув свою стару тимчасову жалюгідну подругу, для якої сьогодні знову ходив по кефір, і серед ночі поїхав заспокоювати подругу такого ж віку, яка, проте, значно краще збереглася і володіла значно кращою нерухомістю. Розрахунок старого знавця жінок виправдався: син, який був коли не тілесним, то душевним коханцем, пішов. І тут найкраще заспокоїть жінку старий незрадливий друг…

…Минулося кілька годин божевілля. Вікторія дивним чином склала залік з основ української родинної менталь ності. Женик, мабуть, лежить у ванні в домі свого батька.

Дмитро повернувся додому і приречено приготував вечерю.

Він приготував біґос з реберцями за рецептом своєї матері, небіжчиці Марії Степанівни. Біґос був її фірмовою стравою до того, як вона очолила деревообробний комбінат. За столом з Дмитром і Вікторією - Лариса з сином Ярославом і Наталя Никонівна. Пані психоаналітик порушила своє залізне правило не ходити до клієнтів в гості, адже випадок екстраординарний. Якби вона або людина її фаху втрутили ся раніше, трагедії могло не бути. А втім, чужа душа є завжди чужою.

- От с сука! От лярва! - весь час повторювала Вікторія. - А такою завжди здавалася модерною, такою толерантною.

- Все сталося саме тому, - сумно хитає головою Наталя Никонівна, - що вона ні з ким не ділилася своїми материнсь кими комплексами. Вона страждала мовчки. Якби то була банальна люта свекруха, яка всім переповідає, яка нечестива жінка заволоділа її синочком, вона б не пішла на вбивство.

Вся пара вийшла б на розмови біля перелазів.

- Про це я говорила дві годину тому на заліку, - проше потіла Вікторія. - Тату, ну то ти таки маєш піти до проку рора!

Дмитро неодмінно піде. Він зробив небагато для розкрит тя злочину. Більше того, його версія провалилася. Не злочинний світ погубив Вероніку, а якісь дикі ревнощі, яким і назви немає. Але він зробить все, щоб довести вину цієї жінки.

- Це буде нелегко.

- Ольга Павлівна підтвердить, як вони святкували Тетя нин день. - І Адріян підтвердить.

- Але, як розповідав Женик, цей альфонс не пов’язує смерть Вероніки і Тетянин день. Женик їхав до тата вияснити ситуацію із сухофруктами. На свою голову матінка заспокоювала синочка за допомогою узварної епопеї.

- Але вона була і привітна, і дотепна! Хто б міг подумати?