Ернст Юнґер

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Ернст Юнґер (Ernst Jünger) (1895–1998) – німецький письменник, публіцист та ідеолог консервативної революції, брав участь в обох світових війнах. Завдяки раннім художнім і публіцистичним творам вважається предтечею націонал-соціалізму, хоча його пізніші речі, написані після 1933 року, позначені прихованою критикою НСДАП. Беручи участь у Першій світовій війні офіцером, Юнґер пише одну зі своїх найвідоміших книжок «У сталевих грозах», в якій осмислює феномен війни, чим здобуває визнання як серед мілітаристів, так і серед пацифістів.
Після приходу Гітлера до влади Юнґер послідовно відкидає пропозиції правлячої партії увійти в її структури, притримуючись правих консервативних поглядів. Попри вільнодумство і незалежну позицію, Юнґер залишається недоторканим, оскільки Гітлер поважає Юнґера через його заслуги у Першій світовій війні. У тридцяті Юнґер видає збірку нарисів «Листки і камені», в якій приховано критикує расизм нацистів, роман «Африканські ігри» і важливий роман «На мармурових скелях», що вважається критикою соціал-націоналістичного режиму.
Під час Другої світової війни Юнґер опиняється у штабі німецьких окупаційних військ в Парижі, де він пише книжку «Сади і вулиці», після публікації якої 1942 року і перекладу французькою у нього з’являється багато шанувальників в Парижі, і він зближується з учасниками руху Опору.
Післявоєнні роки Ернста Юнґера позначені плідною творчістю і здобуттям багатьох нагород у царині літератури і культури. Загалом же Юнґер – автор близько чотирнадцяти книжок надзвичайно широкого спектру: від роздумів про феномен війни і спогадів про участь у бойових діях, фантастичних романів «Геліополіс», «Скляні бджоли» та «Оймесвіль», де починає досліджувати концепцію постісторії, і аж до позначених автобіографічністю роздумів про вплив на людську свідомість алкоголю і різних психотропних препаратів, включаючи ЛСД.
Ернст Юнґер, поза сумнівом, є визначним письменником і мислителем, якому випала нелегка доля пережити страшні, епохальні злами Європи ХХ сторіччя та переплавити свій досвід у вартісні та непроминальні тексти.

Джерело: сайт в-ва Жупанського
Докладніше: Вікіпедія

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 4. ( 4 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 4 (4.26 Мб)
Всего книг: 4. Объём всех книг: 4 Мб (4,462,766 байт)

Автор

Биографии и Мемуары   Классическая проза  

- В сталевих грозах (пер. Юрко Прохасько) [на украинском (uk)] 1.11 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Биографии и Мемуары   Военная проза  

- Вогонь і кров (пер. Олександр Андрієвський) [на украинском (uk)] 1.22 Мб скачать: (fb2)  читать: (полностью) - (постранично)

Классическая проза  

- На Мармурових скелях (пер. Євген Оксентійович Попович) [на украинском (uk)] 1 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Классическая проза   Социально-философская фантастика  

- Скляні бджоли (пер. Роман Осадчук) [на украинском (uk)] (и.с. Майстри світової прози) 947 Кб скачать: (fb2)  читать: (полностью) - (постранично)

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.