Пампушка [Гі де Мопассан] (fb2) читать постранично, страница - 17

- Пампушка (пер. Валер`ян Петрович Підмогильний, ...) (и.с. Бібліотека світової літератури) 288 Кб, 43с. скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - Гі де Мопассан

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Лукрецію зґвалтував син царя Тарквіні Гордого (VI ст. до н. е.) Секст. Не витримавши наруги, шляхетна Лукреція закололася кинджалом. Вона стала символом жіночої цноти і гордості.

(обратно)

13

Клеопатра — походила з останньої єгипетської правлячої династії Птолемеїв, панувала в Єгипті, який в той час перетворився на римську колонію. Відома своєю красою і розумом. Була коханкою Юлія Цезаря, потім дружиною римського намісника в Єгипті Марка Антонія. Коли спроба повернути країні незалежність не вдалася, а Марк Антоній загинув, Клеопатра наклала на себе руки.

(обратно)

14

Ганнібал — уславлений карфагенський полководець III ст. до н. е. Воював проти Риму так успішно, що його війська через Альпи вдерлися на територію римської республіки і здобули кілька гучних перемог у 218–216 роках, загрожуючи самому існуванню держави на Апеннінах.

(обратно)