Бувайте, і дякуємо за рибу [Дуґлас Адамс] (fb2) читать постранично, страница - 52

- Бувайте, і дякуємо за рибу (пер. Василь Олексійович Васьківський) (а.с. Путівник по Галактиці для космотуристів -4) 526 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - Дуґлас Адамс

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

потім гравці по черзі перевертають по 2 карти. Якщо значення карт співпадають, гравець забирає їх собі, якщо ні — перевертає назад, і передає спробу наступному.

(обратно)

7

Десинхроноз (jet lag) — стан людини, що виникає в результаті пересікання декількох, і таким чином, утворення десинхронізації біологічних ритмів

(обратно)

8

Англо-бурська війна — колоніальна війна Великої Британії проти бурської республіки Трансвааль(ПАР), яка тривала з 1880 по 1881 рік.

(обратно)

9

Промова в день Св. Криспина (St. Crispin's Day speech) — відома промова в п’єсі Вільяма Шекспіра Генрі V. Короткий виступ перед англійською армією перед битвою під Азенкуртом, в якому він підкреслив справедливість своїх претензій на французький престол і згадує попередні поразки англійських королів, яких завдали французи.

(обратно)

10

Малага — місто-курорт на півдні Іспанії.

(обратно)

11

Мова, Правда і Логіка (Language, Truth and Logic) — праця філософа А. Д. Еєра, в якій він пояснює як верифікаційний принцип може бути застосований до проблем філософії.

(обратно)

12

Мауріц Корнеліс Ешер — нідерландський художник-графік, відомий своїми роботами, в яких досліджував пластичні аспекти понять нескінченності і симетрії, а також особливості психологічного сприйняття складних тривимірних об'єктів.

(обратно)

13

Сайт служби, на якому можна почути звучання таке ж, як у телефоні. http://www.speaking-clock.com/

(обратно)

14

Harrods — один з найбільших у світі універсальних магазинів.

(обратно)

15

Harrods Food Halls — ресторанна зона універмагу Harrods.

(обратно)

16

Harvey Nicholls — мережа універмагів, з найбільшим відділом в Найтсбрідж.

(обратно)

17

Sheraton Park Tower — п’ятизірковий готель, в центрі району Найтсбрідж.

(обратно)