Псалтир українською мовою (Молитовник "З вірою і любов'ю") (fb2) читать постранично, страница - 60

- Псалтир українською мовою (Молитовник "З вірою і любов'ю") 628 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично) - Автор неизвестен

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

після читання Псалтиря
Достойно є... або Тобою радується...

Святий Боже... Пресвятая Тройце... Отче наш...


Достойно є, і це є істина, славити Тебе, Богородицю, завжди славну і пренепорочну, і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без істління Бога Слово породила, дійсну Богородицю, Тебе величаємо.

Трисвяте

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва до Пресвятої Тройці

Пресвятая Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, зглянься і зціли немочі наші імени Твого ради.

Господи, помилуй (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва Господня

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.


Тропарі, гл. 6

Помилуй нас, Господи, помилуй нас, бо, жодного оправдання не маючи, ми, грішні, Тобі, як Владиці, цю молитву приносимо: помилуй нас.

Слава... Славне торжество пророка Твого, Господи, через Церкву показало небо; тому з людьми веселяться ангели. Його молитвами, Христе Боже, в мирі провадь життя наше, щоб ми співали Тобі: алилуя.

І нині... Велике множество провин моїх, Богородице! До Тебе прибігаю, чиста, спасіння благаючи. Зглянься на немічну душу мою і моли Сина Твого й Бога нашого, щоб простив мені, що вчинив я лихого, єдина благословенна.

Господи, помилуй (40 разів).


І поклонів скільки можливо, з молитвою:

Господи і Владико життя мого! Духа лінивства, безнадійности, владолюбства і пустомовства не дай мені.

Духа ж чистоти, смиренности, терпеливости і любови дай мені, рабові Твоєму.

Так, Господи Царю! Дай мені бачити провини мої і не осуджувати брата мого, бо Ти благословенний на віки вічні. Амінь.


Після цього промовляй молитву цю з увагою:

Многомилостивий і Всемилостивий Господи, всякого добра Подателю, Чоловіколюбче, всієї вселенної Царю, Многоіменитий Владико і Господи! Я, бідний і вбогий, насмілююсь призивати дивне і страшне, і святе ім’я Твоє, перед яким усе творіння небесних сил зі страху тремтить. Внизу, на землі, невимовним Твоїм чоловіколюбним промислом здивував Ти — через послання улюбленого Твого Сина, Якого Ти породив від безначального лона Твоєї Отцівської слави, нерозлучним Божеством — щоб з’єднати людей з ангелами. Пом’яни, Господи, моє смирення; будучи прахом і попелом, Тебе, невимовне Світло, призиваю; будучи немічною плоттю обтяжений, яку милостиво Бог Слово носив і Своєю смертю від ворожого рабства визволив душі наші, щоб спільники всі, які вірою тягар служіння Тобі на себе взяли, сподобилися Твоєї слави, від якої відпав лукавий сатана. Помилуй мене, затьмареного гріховними помислами, виведи розум мій, приглушений терням лінивства і непокірливости; утверди моє серце, щоб воно горіло за Тобою; очам моїм пошли джерело сліз, і під час відходу душі моєї вчини мене безперечним Твоїм угодником, наставляючи мене ревно подвизатися перед Тобою. Пом’яни, Господи, Твоїм милосердям батьків моїх, і всіх рідних моїх, і братію, і друзів, і сусідів, і всіх православних християн, і спаси мене молитвами всіх святих. І прийми у честь ці псалми і молитви, які я промовляв перед Тобою за себе, і нехай не буде перед Тобою мерзенним зітхання моління цього. Бо Ти Милостивий і Чоловіколюбець, і Тебе, Безначального Отця, славимо, з Єдинородним Твоїм Сином і з Святим Духом, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.


Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без істління Бога Слово породила, дійсну Богородицю, Тебе величаємо.

Слава... і нині...

Господи, помилуй (тричі). Благослови.

Якщо священик, то закінчує ієрейським чином; якщо ж чернець або мирянин, закінчує так:

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері, силою Чесного і Животворчого Хреста, і святих небесних сил безтілесних, і преподобних і богоносних отців наших, і святого пророка Давида, і всіх святих, помилуй і спаси мене грішного, як Благий і Чоловіколюбець.


КІНЕЦЬ І БОГУ СЛАВА!

+

При можливості прошу Вас пом'янути у молитві р. Б.:

Володимира

Ангеліну

Зою

Євдокію

Сергія

Володимира

Юрія

Любов

Анастасію