Вiкторiя Гранецька

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Вікторія Гранецька народилася 24 березня 1981 року в селі Юрівка Козятинського району Вінницької області в родині поляка та українки. В дитинстві писала вірші, казки, оповідання, публікувалась у районній газеті «Вісник Козятинщини».
В 2003 році здобула фах практичного психолога у Вінницькому державному педагогічному університеті ім. М. Коцюбинського. Протягом наступних 7 років змінила безліч професій та місць проживання — працювала офіціанткою, рекламним агентом, продавала косметику, доглядала за маленькими дітьми, була консультантом у музичному магазині, коректором в газеті для російськомовних емігрантів Каліфорнії та Філадельфії, журналістом/редактором рубрики «Культура» в місцевому ЗМІ, а також літературним редактором в одному із глянцевих журналів.
З 2010 року працює помічником президента у вінницькій фірмі, пише прозові твори, захоплюється фотографією. Мешкає у Вінниці. 2011 року за роман «Мантра-омана» отримала першу премію літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Романи». Це був дебютний твір 30-річної авторки, або, точніше, її перший завершений твір такого обсягу. Восени 2011 року роман видав «Клуб сімейного дозвілля».
Упродовж наступних років займалася журналістикою, соціально-культурними проектами («100 книжок для сільських бібліотек», «Сучасне Епатажне Креативне Слово», «Письменницькі спогади»), мала кілька публікацій у жанрі малої прози (есей «Симфонія № 38» у складі альманаху «Експрес Молодість», новела «Закохане місто» на шпальтах «Літературної України»), двічі побувала у складі журі конкурсу «Коронація слова» і писала наступний роман. У червні 2013 року в «Клубі сімейного дозвілля» вийшла друга книга авторки під назвою «ТІЛО™». У вересні того ж року роман «ТІЛО™» потрапив у десятку фіналістів Міжнародної премії ім. О. Ульяненка та увійшов до шорт-листа Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року’2013» у номінації «Красне письменство».
2015 рік став для авторки роком нових творчих відкриттів та можливостей. Почала писати неримовану поезію і це захоплення принесло їй диплом лауреата VІІІ Всеукраїнського поетичного фестивалю «Підкова Пегаса-2015» та лауреатство у Міжнародному поетичному конкурсі "Намалюй мені ніч" від журналу "Склянка часу*Zeitglas". Долучилася до започаткованого «Коронацією слова» проекту «Воскресіння Розстріляного Відродження» з літературознавчим нарисом «Корабель Юрія Яновського». Взяла участь у І Міжнародному фестивалі оповідання ««Intermezzo» (м. Вінниця) і продовжила експерименти з короткою прозою – тож у вересні 2015 року побачили світ українська та англійська версії оповідання Вікторії Гранецької «Емігрантка» у складі двомовної збірки есеїв та оповідань «Україна в мені» («Ukraine within me») від письменниць Львівського жіночого літературного клубу (видавництво «Апріорі»). І нарешті – цієї осені у київському видавництві «Нора-Друк» вийшов «Щасливий» – третій роман письменниці, нагороджений спецвідзнакою «Коронації слова-2015» у почесній номінації «Гранд Романи». Книга була вперше презентована на ХХІІ Форумі видавців.

Джерело: avtura

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 3. ( 3 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 3 (2.90 Мб)
Всего книг: 3. Объём всех книг: 3 Мб (3,038,228 байт)

Автор

Современная проза  

- Львів. Кава. Любов (збірка) [на украинском (uk)] 975 Кб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Мантра-омана [на украинском (uk)] 724 Кб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Ужасы  

- Тiло™ [на украинском (uk)] 1.24 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.