Версола. Книга 2. Мисливець 04M [Сергій Залевський] (fb2) читать постранично

- Версола. Книга 2. Мисливець 04M (а.с. Версола -2) 1.84 Мб скачать: (fb2)  читать: (полностью) - (постранично) - Сергій Залевський

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

Сергій Залевський Версола Книга 2 Мисливець 04M

Глава 1

— І що ти їм такого сказав, що вам усім стало так весело? — поцікавився наш герой — знаєш новий анекдот, поділися з другом, а-ха-ха.

— Я їм доступно пояснив, що в савані небезпечно — звірі всякі ходять, ще зжеруть, як їх друзів…. загалом, розповів їм правду — що хлопців з їх компанії з'їли місцеві коники, а ми тут не причому — ми адже не причому, правда, партнер, а-ха-ха-ха?

Трохи посміялися плоскому жарту, помахали компанії ручкою і залізли в машину — вже через пару хвилин всюдихід став спритно розганятися назустріч новим пригодам.

— Розумієш, Віктор, я їм не говорив, що вони не враховують простого чинника: людина набагато небезпечніша тварюка, ніж будь-яка з тих, що живе на цій планеті. Тварини адже керуються простими інстинктами: вони хочуть їсти, і все! А ми з тобою маємо емоції і можемо постійно щось придумувати, що не завжди вписується в логіку. Ось, наприклад останній рейс: ти вийшов в ніч, поступив нестандартно для усіх жителів планети — хто міг таке чекати, щоб людина вночі на Версолі вийшла зі всюдихода? Та у мене досі в голові не укладається твій вчинок…. розумієш, про що я?

— Ти думаєш, що я такий герой? Та я тоді трохи розрив серця не отримав, коли виявився зовні машини…. і не впевнений, що зможу ще раз таке виконати. Настільки страшно було, що все ще здригаюся, як згадую ту ситуацію: темно, звуки різні з різних сторін і постійне почуття, що хтось поряд з тобою…. бррр… ну нафіг таке. А цих хлопців ти, до речі, знаєш, що вони хоч з себе представляють?

— Знаю тільки трьох, інші мені незнайомі…. неважливо, дивися: зібралися в зграю, щоб нас злякати, щоб ми заздалегідь відчули себе дичиною. Поїдуть за нами, як на полювання — тих трьох, кого я упізнав, можу охарактеризувати як любителів, що так і не стали професіоналами — вони вже п'ять років займаються виключно «м'ясом». Погано те, що не знаю інших — можливо, там є і такі, що заробляють рекетом на підступах до селища, але ж з нами все буде не так — ми адже з тобою не нешкідливі хрюшки і бізони. Подивимося, що вони скажуть, коли ми почнемо огризатися у відповідь — перестрілка, це не туші патрати. До того ж я трохи удосконалив свої хлопавки…. нічого особливого тут не зробиш, просто приліпив до них трохи гайок — щось подібне до саморобної осколкової гранати. Пропоную влаштувати їм прийом в першу ж ніч, щоб життя казкою не здавалося — дивишся, і погані думки з голови вилетять.

— Мені здається, це занадто близько до селища, це, по-перше, а по-друге, відпускати інших — погана ідея, хіба мало їм потім чого в голову прийде…. знайдуть собі ще однодумців, організовують на нас цілий рейд — а воно нам потрібно? По-третє, трофеї — якщо залишити їх в цій зоні, то їх знайдуть такі самі «м'ясники», а з таким сюжетом я категорично не згоден — хто мочить, той і трофеї збирає!

— Трофеї… у нього в голові одні трофеї! — розсміявся Волш, зосереджено крутячи баранку — так… ти мене здивував у черговий раз, добре. Тоді тягнемо їх якнайдалі: рухаємося на максимальній швидкості по нашому минулому маршруту, а до вечора визначимося.

Вечірнє рекогносцирування виявилося очікуваним — чотири всюдиходи сповільнювалися на краю чутливості камери — переслідувачі, очевидно, почекали деякий час для годиться, і потім кинулися навздогін за нашим героями. З того, що зараз обидва компаньйони спостерігали на планшетах, виходило, що усіх вісім чоловік не змінили своїм намірам і їдуть за ними — колона з чотирьох машин розгорталася в круг, збираючись на ночівлю.

— Гм, цікава ідея виставити транспорт в коло, щоб створити невеликий «безпечний» на ніч п'ятачок усередині — швидше за все, хтось з них був мисливцем на своїй планеті або десь про таке прочитав,… тямущо. Але сенсу саме тут не бачу — такі табори роблять з розрахунку розведення там усередині вогнища, а тут це така приманка…. та і ще на ніч, подивимося, як події розгорнуться.

Деякий час партнери ще спостерігали за метушнею в таборі переслідувачів, сподіваючись побачити дурість — вогонь в нічній савані, але ні — чужі виявилися не зовсім дурнями, а незабаром стало остаточно темно, і мисливці, повечерявши, лягли спати. З ранку відразу рвонули далі по маршруту, обговорюючи дивну логіку їх переслідувачів — який сенс в такому таборі? Оскільки приблизні характеристики техніки мало чим відрізнялися один від одного, то гонка переслідування тривала ще шість діб в такому режимі — напарники цілеспрямовано відводили за собою караван углиб території. До моменту, коли вирішено було повторити минулий трюк з підпалом, вони вже пройшли стороною декілька знайомих місць, судячи з карти, яку малював їх кристал — скоро починалася сіра зона.

— Поступимо за старим сценарієм — запропонував Волш — спробуємо скоротити кількість переслідувачів, швидше за все, вони там не чекають від нас геройства і вважають, що ми злякані, втікаємо,