Єлюди. Теплі історії з Майдану [Крістіна Бердинських] (fb2) читать постранично, страница - 45

- Єлюди. Теплі історії з Майдану 11.78 Мб скачать: (fb2)  читать: (полностью) - (постранично) - Крістіна Бердинських

 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

поруч із пораненим чоловіком зі Львівської області. Той сказав, що їхатиме додому на лікування й запропонував Валентину теж поїхати. «Сказав: дзвони брату й кажи, що ми забираємо тебе у львівську лікарню, там безпечно», – розповідає хлопець. Брат – його найближча людина. Мати померла, коли хлопцю було три роки.

З 20 лютого хлопець перебуває у львівській лікарні. У нозі роздроблена кістка. Валік – веселий і дотепний хлопець. Упевнена, що скоро одужає. Львівські волонтери дуже перейнялися його долею. Імовірно, далі він буде навчатися не в Чернігові, а в університеті у Празі, але спочатку потрібно позбутися цих милиць.

4 квiтня 2014

Після повернення зі Львова дізналася суперновину: одна із чудових героїнь «Єлюди» сьогодні вийшла заміж.

Я познайомилась із Анею випадково на Майдані у січні. Ми разом спостерігали за однією з акцій. Тоді був страшенний мороз. Написала історію про неї 29 січня, можете її перечитати знову. Але ж це було у січні, потім дівчина зробила ще безліч добрих справ. Вона вигадала акцію з листами подяки для майданівців, аби підтримати їхній моральний дух. Люди з усього світу писали й надсилали листи, а волонтери роздавали їх.

Аня також допомагала одній із сотень. Після трагічних подій на Майдані провідувала постраждалих у лікарнях. Коли розпочалася кримська криза, почала збирати листи для українських військових. У Києві Аня організувала екскурсію й різні заходи для феодосійських морпіхів, які не зрадили присязі й приїхали на певний час до столиці.

Це – дівчина-феєрверк, яка випромінює суцільний позитив. Каже, що ці чотири місяці боротьби, надії, радості й смутку поруч із нею завжди був її коханий Віталік. Його підтримка надихала її на нові справи. Вітаю Аню й Віталіка з одруженням. Тепер у них новий початок і все найкраще попереду.

Сподіваюся, що і в нас теж.

Про авторку

Крістіна Бердинських – українська журналістка. Народилась у Херсоні, вищу освіту здобула в Миколаєві (закінчила факультет політичних наук). Перший журналістський досвід отримала у студентській газеті. Закінчила курс політології у Варшаві. З 2007 року проживає в Києві. Майже шість років працювала у журналі «Кореспондент», писала для рубрики «Країна. Звільнилась у кінці листопада 2013 року разом із частиною колективу. У 2012 році посіла перше місце в конкурсі для журналістів із країн Східного партнерства «Репортери для репортерів». 20 грудня 2013-го Крістіна створила Facebook-сторінку «Єлюди-maidaners» з історіями простих людей, які відвідують Майдан. Цей проект вийшов до фіналу конкурсу онлайн-активізму The Bobs-2014 у двох номінаціях. Крістіна Бердинських стала одинадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці».