Свобода [Джонатан Франзен] (fb2)


Джонатан Франзен  
(перевод: Антоніна О. Івахненко)

Современная проза  

Свобода [на украинском (uk)] 1.46 Мб
скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
издано в 2010 г.   в серии Карта світу (post) (иллюстрации)

Свобода (fb2)Добавлена: 03.12.2019 Версия: 1.
Дата создания файла: 2019-09-11
ISBN: 978-966-03-5976-5 Кодировка файла: Windows-1251
Издательство: Фоліо
Город: Харків
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)     (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

Джонатан Франзен (нар. 1959 р.) — відомий американський письменник, у 2001 році удостоєний Національної книжкової премії США (National Book Award).
У романі «Свобода» (2010), що блискуче відроджує традиції класичної літератури XIX століття, Франзен розмірковує над тим, чи є свобода вибору, чи знаємо ми, чого прагнемо, коли бажаємо свободи, як легко жертвуємо близькими людьми заради її привида.
Свобода стає прокляттям для Волтера Берґланда. Його життя вибудуване як ідеальний проект. Він криштально чесна людина, читає правильні книжки і слухає правильну музику; чоловік і батько; він присвятив себе боротьбі за довкілля, голосує на виборах за правильних кандидатів; він споживає правильну їжу і навіть у страшні міннесотські морози їздить на роботу велосипедом. Та раптом його життя, як неправильно збудований міст, руйнується під тиском чужої свободи. Спочатку бунт сина, потім зрада дружини і єдиної друга і нарешті зрада власних принципів...


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.

  (Custom-info)



  [Оглавление]