Війна проти української мови як спецоперація для «остаточного вирішення українського питання» [Володимир Андрійович Василенко] (fb2)


Володимир Андрійович Василенко  

Публицистика   Языкознание  

Українська мова
Війна проти української мови як спецоперація для «остаточного вирішення українського питання» [на украинском (uk)] 177 Кб
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
издано в 2013 г. (post) (иллюстрации)

Війна проти української мови як спецоперація для «остаточного вирішення українського питання» (fb2)Добавлена: 06.07.2013 Версия: 1.0.
Дата создания файла: 2013-02-26
Кодировка файла: Windows-1251
Издательство: Український тиждень № 23 (291) від 13 червня 2013 р.
Город: Київ
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)     (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

В ті часи, коли в українських землях наприкінці ХІХ — напочатку ХХ ст. зародився новий національний рух, відомий російський великодержавник В. Шульгін писав:

«Незалежна, але вкрай зросійщена Україна є кращим для нас варіантом, аніж Україна у складі Російської імперії з пануванням на її теренах української мови та культури: це ті чинники, що спроможні призвести до повного її виходу з орбіти наших інтересів».

Сучасні кремлівські імпершовіністи, які вважають Україну частиною Росії і не змирились з відновленням незалежної української державності, досі керуються цією настановою. Основним знаряддям реалізації вибудованої ними гуманітарної стратегії щодо України є продовження війни проти української мови, яка триває вже кілька століть, і є війною на знищення української національної ідентичності, як фундаментального системотвірного чинника і підґрунтя української державності. Ця війна була і залишається безперервною: вона здійснювалась з різною інтенсивністю, в різних формах і різними методами впродовж всієї історії українсько-російських стосунків.
Сьогодні війна проти української мови ведеться владою путінської Росії в режимі спецоперації із залученням багатьох представників українського політикуму та створеної в Україні «п’ятої колони», яка діє під прикриттям численних фінансованих і керованих ззовні проросійських організацій та рухів.


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.
Теги: мовна політика Русский мир спецоперація Українська мова




  [Оглавление]