ОУН і УПА [Анатоль Бедрій] (fb2)


Анатоль Бедрій  

История: прочее  

Історія України - 17
ОУН і УПА 125 Кб, 36с.
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
издано в 1983 г.   в серии Бібліотечка молодого націоналіста (post) (иллюстрации)

ОУН і УПА  (fb2)Добавлена: 10.09.2012 Версия: 1.0.
Дата создания файла: 2011-07-21
Кодировка файла: Windows-1251
Издательство: Українська Центральна Інформаційна Служба
Город: Торонто
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)     (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

У передмові до емігрантського видання цієї праці автор справедливо стверджує «…щодо розуміння природи, суті й історії УПА* (Запрещенная в РФ организация) є необхідним правильне висвітлення цього відношення. А це відношення було таке: тісне, органічне й нерозривне, що цілковито заслуженим є твердження, що без ОУН не було б тієї УПА, яку очолював генерал Роман Шухевич „Тарас Чупринка“.
ОУН підійшла до творення УПА як всенародньої і націоналістичної визвольної армії. В боротьбі з окупантами України росли ОУН і УПА. Між ними витворилося таке відношення, як між Урядом і військом у кожній державі. Навіть прийнято вживати формулу „ОУН-УПА“ з огляду на нерозривне пов'язання обох формацій, бо фактично обидві вони були невіддільні одна від другої.
Анатоль Бедрій — автор багатьох праць з історії та теорії націоналізму, невтомний дослідник та пропагандист творчості Дмитра Донцова. Його твори відомі історикам, широкому загалу патріотичної громадськості, на його працях виховувалось не одне покоління молодих українців, адже велику частину свого життя доктор Анатоль Бедрій присвятив виховній вишкільній роботі в Спілці Української Молоді. На жаль, тяжка хвороба обірвала життя доктора Бедрія, не давши змоги довершити задумане і розпочате. Земля далекої Канади стала останнім притулком вірного сина України, гідного діяча ОУН.


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.
Теги: антиукраїнизм Бандера геноцид геноцид документи жиди жидобільшовизм ком Коновалець німці окупація ОУН ревізіонізм репресії росіяни Стецько сіонізм терор україна українофобія українці унофашизм упа Шухевич євреї історія історія


Лингвистический анализ текста:
Приблизительно страниц: 36 страниц - очень мало (225)
Средняя длина предложения: 77.08 знаков - близко к среднему (80)
Активный словарный запас: немного ниже среднего 1186.17 уникальных слова на 3000 слов текста
Доля диалогов в тексте: 0.00% - очень мало (27%)
Подробный анализ текста >>



  [Оглавление]