Історія УПА [Юрій Киричук] (fb2)


Юрій Киричук  

История: прочее   Публицистика  

Історія УПА [на украинском (uk)] 253 Кб
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
издано в 1991 г. (post) (иллюстрации)

Історія УПА (fb2)Добавлена: 09.09.2012 Версия: 1.0.
Дата создания файла: 2011-04-07
Кодировка файла: utf-8
Издательство: Редакційно-видавничий відділ управління по пресі
Город: Тернопіль
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)     (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

Українська Повстанська Армія швидко стала загальнонаціональною армією, об’єднуючи під своїми прапорами всіх патріотів української справи. Однак політичне найбільш вона була пов’язана із ОУН. В основу організаційної будови УПА* (Запрещенная в РФ организация) було покладено територіальний принцип. УПА поділялась на 4 групи: 1. УПА-Північ (Волинь і Полісся). 2. УПА-Захід (Галичина, Буковина, Закарпаття, Закeрзоння). 3. УПА-Південь (Кам’янець-Подільська, Житомирська, Вінницька і південна частина Київської областей). 4. УПА-Схід (північ Житомирщини і Київщини, частина Чернігівщини). Кожна із груп поділялась на Воєнні Округи (ВО), а вони на Тактичні Відтинки (ТВ).
З огляду на тe, що правдива інформація про Українську Повстанську Армію сьогодні вкрай необхідна, автор пропонованої читацькій увазі розвідки на основі відомих йому історичних документів, об'єктивних літературних джерел та розповідей учасників національно-визвольного руху 40—50-их років зробив спробу нeупереджено підійти до висвітлення невідомої широкому загалу сторінки вітчизняної історії.


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.



  [Оглавление]