Деніел Кіз

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Деніел Кіз (9 серпня 1927 Нью-Йорк — 15 червень 2014 року, Бока-Ратон) — американський письменник і філолог.
Народився в Брукліні, в родині єврейських емігрантів з Російської імперії Вільяма Кіза і Бетті Аліцкі. Родина його матері перебралася з України в Монреаль наприкінці 19 століття. Батько тримав магазин вживаних речей, мати працювала косметологом.
Після війни три роки служив у флоті, потім залишив військову службу, закінчив Бруклінський коледж і отримав ступінь бакалавра психології. На початку 50-х майбутній письменник деякий час працював молодшим редактором літературного журналу, фотографом в журналі мод, викладав англійську мову в школі і вів недільні курси. Одночасно закінчив заочний факультет Бруклінського коледжу за спеціальністю «Англо-американська література» і отримав ступінь магістра. Після цього він залишив Нью-Йорк і викладав курси літературної творчості в державному університеті Уейна. З 1966 року — професор англійської мови та літературної творчості в університеті штату Огайо в місті Афіни. У 1988 році Бруклінський коледж нагородив його власної почесною медаллю, а в 2000 році Кіз став почесним професором рідного університету. Був одружений на Орі Васкес, дві дочки.
Перша публікація — розповідь «Прецедент» в травневому номері журналу Marvel Science Fiction за 1952 рік. Популярність Деніелу Кізу принесла розповідь «Квіти для Елджернона» (1959) і однойменний роман на її основі (1966).

Докладніше: wikipedia

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 7. ( 7 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 7 (8.16 Мб)
Всего книг: 7. Объём всех книг: 8 Мб (8,558,618 байт)

Автор


Світовий бестселер

Современная проза  

- Відверто про Клавдію (пер. Дар'я Петрушенко) [на украинском (uk)] [Windows-1251] 668 Кб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Війни Міллігана (пер. Таісія Івченко) [на украинском (uk)] 1.27 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Научная Фантастика  

- Доторк (пер. Володимир Куч) [на украинском (uk)] 920 Кб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Современная проза  

- Квіти для Елджернона (пер. Віктор Йосипович Шовкун) [на украинском (uk)] 0.99 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- П'ята Саллі (пер. Володимир Куч) [на украинском (uk)] 1.15 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Таємнича історія Біллі Міллігана (пер. Олена Стусенко) [на украинском (uk)] 2 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Триллер  
- Притулок пророцтв (пер. Софія Берлінець, ...) [на украинском (uk)] (а.с. Світовий бестселер) 1.2 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.