Антон Федорович Хижняк

RSS канал автора
Поделиться:


Хижняк Антон Федорович (8 грудня 1907 р. – 1993 р.) – радянський та український літератор.
Родом А. Хижняк із селянської родини, яка мешкала у с. Зачепилівка на Харківщині. Отримав педагогічну освіту в Харківському інституті. Крім того, займався політичною діяльністю, тож у 1932 році вступив до КПСС. Багато часу присвятив роботі у видавництвах та газетах: майже десять років очолював редакційну колегію «Літературної газети». Помер на 87-му році життя.

Літературний доробок автора налічує близько двох десятків творів різних жанрів. Це, зокрема, роман «Крізь сторіччя», повісті «Невгомонна», «Онуки спитають», «Тамара», публіцистична стаття «Слово сучасника», п’єси «На велику землю», «Львівські оповідання» тощо. Однак найвідомішим з-поміж інших став історичний роман «Данило Галицький», опублікований в 1951 році. Автору вдалося бездоганно передати читачеві дух тієї епохи, показати князя як талановитого полководця та політика, що укріпив Галицькі землі. За досягнення у творчості А. Хижняка було удостоєно найпрестижніших премій в галузі літератури.

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 2.
По форматам:  fb2 книги - 2 (4.29 Мб)
Всего книг: 2. Объём всех книг: 4 Мб (4,494,647 байт)
Средний рейтинг 5Всего оценок - 2, средняя оценка книг автора - 5
Оценки: нечитаемо - 0, плохо - 0, неплохо - 0, хорошо - 0, отлично! - 2

Автор

Историческая проза  

- Даниил Галицкий (и.с. Рюриковичи) 2.46 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
- Сквозь столетие (книга 1) (пер. А. Трофимов, ...) 1.82 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.